• Anasayfa
  • Tarihçe
  • Hukuk Mevzuat
    • Yönetmelikler
    • İş Kanunu
    • Tüzük
  • Basın&Yayın
    • Basın Açıklamaları
    • Yayınlar
    • Haber Arşivi
  • DGD-Sesi
  • Eylem ve Etkinlikler
  • Örgütlenme
  • İletişim

Hakkımızda

DGD-SEN, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası  16 NOLU Gemi  Yapımı Deniz Taşımacılığı, Ardiye ve Depoculuk iş kolunda faaliyet için 1 Haziran 2013 yılında kurulmuştur. Bağımsız bir sendikadır. Genel merkezi İstanbul’dadır. Yönetim Kurulunda bulunanlar: Murat BOSTANCI, Serdar GÜL, Uğur BEKTAŞ, Barış KALAYCIOĞLU, Murat YEKE’dir.  Üye ağırlığının ve temsilcilerin olduğu iller, üye sayısına göre sırasıyla İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Tekirdağ’dır. Örgütlenme faaliyetini ağırlı olarak depo, antrepo alanında sürdürmektedir. 

İstanbul Gebze’de Migros depolarında çalışan üyelerinin sendikal faaliyetten işten çıkarılması ile ilk direnişini başlatmıştır. Direniş işten çıkartılan bütün üyelerin kazanımı, işe iadeleri ve tazminatlarını almaları ile sonuçlanmıştır. DGD-SEN ikinci direnişini Gebze’de Avon’da çalışan üyelerinin sendikal faaliyet yüzünden işten çıkarılması ile başlatmıştır. Direniş halen devam etmektedir.

DGD-SEN kurulduğundan itibaren,  çalışma koşullarının zorluğu ve insan hayatına uygunsuzluğu altında işçileri mağdur eden,  bütün toplumsal olayları yakından izlemiş, hukuksal süreçleri takip etmiş ve bütün işkolu işçilerini örgütlenmeye  davet etmiş ve çalışmalarını sürdürmüştür.

DGD-SEN’in özellikle İstanbul, Kocaeli, Kayseri’de üyelik sayısı artış göstermiştir. DGD-SEN, gemi yapımı ve deniz taşımacılığı, ardiye ve antrepoculuk sektöründeki bütün toplumsal olayları yakından izleyerek iş kolu barajını hızlıca aşmayı, eylemleri, direnişleriyle işçi örgütlülüğünü kuvvetlendirmeyi hedef edinmiştir.

--

Store, warehouse, shipbuilding, marine transport workers union (DGD-Sen) was established in June 1, 2013 for activities under 16th sector which are Shipbuilding, Marine Transport, Storage and Warehousing. DGD-Sen is an independent union and is not member of any confederation. Its center is located in Istanbul and Murat Bostancı, Serdar GÜL, Uğur BEKTAŞ, Barış KALAYCIOĞLU, Murat YEKE are the members of the board of directors. Union has many members and representatives in different cities. According to number of members these cities are respectively Istanbul, Kocaeli, Kayseri and Tekirdağ. DGD-Sen facilitates its activities mainly in warehouse and store sector.

DGD-Sen launched its first resistance in Migros store located in Istanbul because of the dismissal of union activities done by its members working in Migros. The first resistance achieved success by the acceptance of reinstatement of all members and getting all compensations. The second resistance of DGD-Sen has just started in AVON, Gebze Store due to dismissal of union activities and its members. The resistance is still ongoing.
 
Since its founding, DGD-SEN has dealt with all of the social phenomena which cause the workers to suffer from difficult working conditions and from inconvenient living standards, as well as having participated in relevant legal processes and encouraging the workers of all sectors to get organized.
 
DGD-Sen has increased the number of membership particularly in İstanbul, Kocaeli and Kayseri. Lastly, DGD-Sen aims strengthening of the worker's organization and exceeding the union threshold by following all social events, actions and resistance in the Shipbuilding, Marine Transport, Storage and Warehousing sectors.

 

 

 

Sendikaya nasıl üye olunur?

Sendikaya üyelik artık e-devlet üzerinden çok kolay

Basın Açıklamaları

İşçilerin sağlığı şirketlerin karlarından daha değerlidir

Amazon işçileri zehirlerken, sendika üyesi işçiler atılırken bakanlık sadece seyrederken bizlere direnmek dışında başka seçenek kalmamıştır.

Köleci Migros herkese yalan söylüyor!

Migros Türkiye’nin kurumsal sosyal medya hesaplarından 11 Şubat 2022 tarihinde yapılan açıklamaya ilişkin açıklamamız.

DGD-SEN 3. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI

DGD-SEN 3. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI

Neden Sendikalı Olmalıyım?

Çünkü sendika güçtür.
Biz işçilerin emeğinden başka satacak bir şeyi yoktur. Tek gücümüz, emekten gelen gücümüzdür. Bu güç sendikalarda örgütlenerek hayat bulur. Sendikalı işçi haklarını da haklarını almasını da bilir. Patronun gözünün içine bakarak "ben sana muhtaç değilim sen bana muhtaçsın" diyebilir.
Çünkü sendika işçilerin birliğidir.
Sendikalı işçi, ortak hareket eder. Sendikalı-sendikasız, kadın erkek, dili-dini-etnik kimliği ne olursa olsun tüm işçilerin söz yetki karar sahibi olması için çabalar. Patronların işçilere yönelik her türlü baskı, taciz, şiddetine karşı gelir, işçilerin onurlu bir çalışma yaşamına sahip olması için mücadele eder. Sendikalı işçi patrondan lütuf dilemez, ücretini, çalışma saatlerini, çalışma koşullarını sözleşmeyle belirler. Patronun canı istediği zaman onu işten atamayacağını bilir. Her türlü haksızlığa-hukuksuzluğa karşı sendikasının yanında olduğunun bilinciyle, özgüvenle hareket eder.
Çünkü sendika sosyal hakların teminatıdır.
Sendikalı işçi, işçi sınıfının kimi zaman canı pahasına mücadele ederek tarih boyunca kazandığı bütün sosyal haklara sahiptir. Bu hakları kimi zaman yasa yapıcılara ve uygulayıcılarına karşı her türlü yolla savunur. Bilir ki hakları, hükümetlerin-patronların lütfu değil, işçi sınıfının mücadelelerinin kazanımıdır.
Çünkü sendika dayanışmadır.
Sendika, işçilerin haklarını öğrenmeleri, ortak tartışmalar yürütmeleri için ücretsiz atölyeler düzenler. İşçilerin sadece çalışma yaşamı hakkında değil tüm toplumsal sorunlar hakkında bilinçlenmeleri için araştırmalar yapar, raporlar yayınlar, paneller düzenler, uluslararası bağlantılar kurar. İşsizlerin sorunlarına sahip çıkar ve ortak hareket etmeleri için mücadele eder. İş kazası mağduru işçilerin ve iş cinayeti mağduru ailelerin hukuki sürecini ücretsiz yürütür. İşçi havzalarında ücretsiz eğitim dayanışması düzenler, HES yapımına, kentsel dönüşüme karşı mücadelelere destek olur.
Çünkü sendika insanca yaşam kavgasıdır.
Sendika , uzun çalışma saatlerine, düşük ücretlere, taşeronlaşmaya, iş cinayetlerine, meslek hastalıklarına, kayıt dışı çalıştırılmaya, dil-din-etnik kimlik üzerinden yürüyen kavgalara, işyerindeki sözlü ve fiziksel her türlü tacize karşı yürüttüğümüz kavgadır.

0 537 045 50 36

[email protected]

Osmanağa Mah. Gençlik Sk. No: 5 Kat: 3 Kadıköy, İstanbul

  • Anasayfa |
  • Tarihçe |
  • Hukuk Mevzuat |
  • Basın&Yayın