• Anasayfa
  • Tarihçe
  • Hukuk Mevzuat
    • Yönetmelikler
    • İş Kanunu
    • Tüzük
  • Basın&Yayın
    • Basın Açıklamaları
    • Yayınlar
    • Haber Arşivi
  • DGD-Sesi
  • Eylem ve Etkinlikler
  • Örgütlenme
  • İletişim
Tweet

MİGROS DEPO PATRONLARINA KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANDIK!

Sendikamızın kuruluş tarihinde özel bir öneme sahip Migros depolarında sendikalaşma mücadelemiz büyüyerek devam ediyor. Bilindiği üzere sendikamızın kurucuları Migros Çayırova deposunda çalışıp sarı Liman-İş Sendikası’nda örgütlenme faaliyeti yürütürken sarı sendika-patron işbirliği ile işten atılmışlardı. Bağımsız sendikamızın kuruluşu Migros işçi komitesinin sarı sendika-patron düzenine karşı mücadelesine denk düşmekte o tarihten bu yana Migros depolarında örgütlenmemiz kesintisiz devam etmektedir.

Migros taşeronu Usgrup ilk olarak 13 Ocak 2017’de (3), sonrasında 19 Ocak’ta (4) ve son olarak 27 Ocak’ta (6) 12’si sendika üyemiz toplamda 13 işçiyi küçülme bahanesiyle işten atmıştı. 13 Şubat 2017’de Gebze’deki Migros depo önünde direnişe başlamış, direnişin 3. gününde sendikamız üyesi çalışan işçiler çay molası arasında direnişçilere yürüyerek destek vermek istemişti. Direnişle dayanışma göstermek isteyen işçilerden savunma isteyen fabrika yönetimini, işçiler, “Suç işlemedik, siz suç icat ediyorsunuz. Çay molasında normalde dolaştığımız bir alan içerisinde selamlarımızı ve onların yanlarında olduğumuzu iletecektik, o yüzden biz böyle bir savunma tutanağını istemiyoruz” sözleriyle reddetmişti. Tepkiyle karşılaşan iş yeri yönetimi bunun üzerine direnişe destek için yürüyen 13 işçinin daha iş sözleşmesini feshetmişti. Direnenlerin safına geçen 26 işçi ile 14 gün depo ve Migros mağazaları önünde eylemler gerçekleştirerek Migros’un sendika düşmanlığını kamuoyuna taşımıştık.

Direnişe başlayan öncü işçiler 26 Nisan 2018 tarihinde sendikal tazminatlarını kazanarak direnen işçilerin mutlaka kazanacaklarını işçilere göstermişti.

Son olarak onurlu bir duruş göstererek direnen işçi kardeşlerine çay molasında destek olan ve işten atılarak direniş saflarına katılan 12 işçi kardeşimiz daha sendikal tazminatlarını kazandı!

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Migros depolarına DGD-SEN girecek, başka yolu yok!

Tweet

Sendikaya nasıl üye olunur?

Sendikaya üyelik artık e-devlet üzerinden çok kolay

Basın Açıklamaları

Ne Arvato Patronuna, Ne Corona’ya Teslim Oluruz!

Ne Arvato Patronuna, Ne Corona’ya Teslim Oluruz!

MİGROS & USGRUP DİRENİŞİ BASINA VE KAMUOYUNA

MİGROS İŞÇİ KIYIMINA DEVAM EDİYOR, DİRENEREK KAZANACAĞIZ!

Avon'dan kadrolu çalışanlara 'Ya istifa edin yada taşerona geçin' baskısı

Bu süreçte sendikamıza Bakanlıkça aktarılan bilgi; şikayetlerimizin titizlikle ayrıntılı incelendiği aynı doğrultuda tespitlere varıldığı yönünde oldu. Özellikle "asıl işte taşeron çalıştırıldığının" tespitinin yapıldığı ve bu tespitin #Avon yönetimine de iletildiği vurgulandı.

Neden Sendikalı Olmalıyım?

Çünkü sendika güçtür.
Biz işçilerin emeğinden başka satacak bir şeyi yoktur. Tek gücümüz, emekten gelen gücümüzdür. Bu güç sendikalarda örgütlenerek hayat bulur. Sendikalı işçi haklarını da haklarını almasını da bilir. Patronun gözünün içine bakarak "ben sana muhtaç değilim sen bana muhtaçsın" diyebilir.
Çünkü sendika işçilerin birliğidir.
Sendikalı işçi, ortak hareket eder. Sendikalı-sendikasız, kadın erkek, dili-dini-etnik kimliği ne olursa olsun tüm işçilerin söz yetki karar sahibi olması için çabalar. Patronların işçilere yönelik her türlü baskı, taciz, şiddetine karşı gelir, işçilerin onurlu bir çalışma yaşamına sahip olması için mücadele eder. Sendikalı işçi patrondan lütuf dilemez, ücretini, çalışma saatlerini, çalışma koşullarını sözleşmeyle belirler. Patronun canı istediği zaman onu işten atamayacağını bilir. Her türlü haksızlığa-hukuksuzluğa karşı sendikasının yanında olduğunun bilinciyle, özgüvenle hareket eder.
Çünkü sendika sosyal hakların teminatıdır.
Sendikalı işçi, işçi sınıfının kimi zaman canı pahasına mücadele ederek tarih boyunca kazandığı bütün sosyal haklara sahiptir. Bu hakları kimi zaman yasa yapıcılara ve uygulayıcılarına karşı her türlü yolla savunur. Bilir ki hakları, hükümetlerin-patronların lütfu değil, işçi sınıfının mücadelelerinin kazanımıdır.
Çünkü sendika dayanışmadır.
Sendika, işçilerin haklarını öğrenmeleri, ortak tartışmalar yürütmeleri için ücretsiz atölyeler düzenler. İşçilerin sadece çalışma yaşamı hakkında değil tüm toplumsal sorunlar hakkında bilinçlenmeleri için araştırmalar yapar, raporlar yayınlar, paneller düzenler, uluslararası bağlantılar kurar. İşsizlerin sorunlarına sahip çıkar ve ortak hareket etmeleri için mücadele eder. İş kazası mağduru işçilerin ve iş cinayeti mağduru ailelerin hukuki sürecini ücretsiz yürütür. İşçi havzalarında ücretsiz eğitim dayanışması düzenler, HES yapımına, kentsel dönüşüme karşı mücadelelere destek olur.
Çünkü sendika insanca yaşam kavgasıdır.
Sendika , uzun çalışma saatlerine, düşük ücretlere, taşeronlaşmaya, iş cinayetlerine, meslek hastalıklarına, kayıt dışı çalıştırılmaya, dil-din-etnik kimlik üzerinden yürüyen kavgalara, işyerindeki sözlü ve fiziksel her türlü tacize karşı yürüttüğümüz kavgadır.

05332468711

[email protected]

Osmanağa Mah. Gençlik Sk. No: 5 Kat: 3 Kadıköy, İstanbul

  • Anasayfa |
  • Tarihçe |
  • Hukuk Mevzuat |
  • Basın&Yayın